Дата розміщення: 23.04.2013

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
(ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНИХ АУДИТОРIВ)
ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI

Приватного акцiонерного товариства
«СIЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА ВИРОБНИЧА ФIРМА «АГРОТОН»
станом на 31.12.2012 року.

м. Луганськ 29 березня 2013р.

Аудиторський звiт призначається для власникiв цiнних паперiв та керiвництва Приватного акцiонерного товариства «Сiльськогосподарська виробнича фiрма «Агротон» i може бути використаний для подання до Нацiональної комiсiї з цiнних папе¬рiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентом.

1. Основнi вiдомостi про емiтента та опис аудиторської перевiрки

Ми провели аудит фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства «Сiльськогосподарська виробнича фiрма «Агротон» (код ЄДРПОУ 30280120; мiсцезнаходження: 91045, Луганська обл., м. Луганськ, кв. 50 рокiв оборони Луганська, буд. 9; дата державної реєстрацiї 11.02.1999р.), що додається, яка складається з балансу (форма №1), звiту про фiнансовi результати (форма №2), звiту про рух грошових коштiв (форма №3), звiту про власний капiтал (форма №4), примiток до рiчної фiнансової звiтностi (форма №5) станом на 31 грудня 2012 року.
Перевiрка проводилася у вiдповiдностi до вимог Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi - МСА) i з урахуванням Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затвердженого рiшенням ДКЦПФР вiд 29.09.2011р, №1360, зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 28.11.2011р. за №1358/20096, та з урахуванням вимог Законiв України «Про аудиторську дiяльнiсть», «Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi».
Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi Товариства є Нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку.

2. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть.

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання та подання фiнансової звiтностi, що надає достовiрну та справедливу iнформацiю вiдповiдно до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку в Українi, звiтiв згiдно з вимогами концептуальної основи фiнансової звiтностi в Українi, встановленої Законом України „Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi” № 996-ХIV вiд 16.07.1999р. i Нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку України (П(С)БО) та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає необхiдним для забезпечення складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки.

3. Вiдповiдальнiсть аудитора.

Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi – МСА) Мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, прийнятих в якостi Нацiональних стан¬дартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України №122-2 вiд 31 березня 2011 року. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Однак у зв’язку з питанням, описаним у параграфi «Пiдстава для вiдмови вiд висловлення думки», ми не мали можливостi отримати достатнi i належнi аудиторськi докази, що формували б пiдставу для висловлення аудиторської думки.

4. Пiдстава для вiдмови вiд висловлення думки.

Ми не змогли спостерiгати за iнвентаризацiєю запасiв та не змогли отримати належнi та прийнятнi докази щодо дебiторської i кредиторської заборгованостi внаслiдок обмеження Товариством обсягу нашої роботи. Ми також не мали змоги визначити, чи iснувала потреба в будь-яких коригуваннях вартостi фiнансових iнвестицiй, що облiковуються за методом участi в капiталi через неможливiсть отримати доступ до управлiнського персоналу та аудиторiв дочiрнiх пiдприємств.

5. Вiдмова вiд висловлення думки

У зв’язку iз значущiстю питань, описаних у параграфi «Пiдстава для вiдмови вiд висловлення думки», ми не мали можливостi отримати достатнi i належнi аудиторськi докази, що формували б пiдставу для висловлення аудиторської думки. Вiдповiдно ми не висловлюємо думку щодо фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства «Сiльськогосподарська виробнича фiрма «Агротон» станом на 31.12.2012 року.

6. Звiт щодо вимог iнших законодавчих i нормативних актiв.

В даному параграфi ми висловлюємо думку щодо iншої додаткової iнформацiї, надання якої обумовлено вимогами Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку.
6.1. Щодо вiдповiдностi вартостi чистих активiв вимогам чинного законодавства.

Думку щодо вартостi чистих активiв ми висловлюємо на пiдставi спiвставлення вартостi чистих активiв Приватного акцiонерного товариства «Сiльськогосподарська виробнича фiрма «Агротон» станом на 31.12.2012р., вiдображеної у фiнансовiй звiтностi, з розмiром статутного капiталу Товариства на цю саму дату без урахування впливу питань, зазначених в параграфi «Пiдстава для вiдмови вiд висловлення думки».
Станом на 31.12.2012 року зареєстрований розмiр статутного капiталу Товариства становить 15 800 тис. грн., вартiсть чистих активiв станом на 31.12.2012 року у фiнансовiй звiтностi 134 665 тис. грн., що на 118 865 тис. грн. бiльше розмiру статутного капiталу Товариства.
Вiдповiдно, вимоги ч.3 ст. 155 Цивiльного кодексу України, щодо вартостi чистих активiв акцiонерного товариства, виконуються.

6.2. Щодо наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю.

Аудиторська думка, сформульована у цьому звiтi не стосується iншої iнформацiї, яку Товариство має намiр розкривати та надавати до НКЦПФР, та аудитор не несе конкретної вiдповiдальностi вiдповiдно до вимог МСА 720 «Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть» за визначення того, чи належно подано iншу iнформацiю.

6.3. Щодо виконання значних правочинiв вiдповiдно до Закону України «Про акцiонернi товариства».

В рамках проведеного аудиту ми не отримали iнформацiї щодо здiйснення Товариством значних правочинiв, тому ми не висловлюємо думку з цього питання.

6.4. Щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi стану внутрiшнього аудиту.

Статутом Товариства передбачено наступнi органи управлiння:
? Акцiонер,
? Генеральний директор,
? Ревiзор.
Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю Товариства здiйснює ревiзор. Вiддiл внутрiшнього аудиту чи посада внутрiшнього аудитора Товариством не створювалися.
Ми не мали можливостi дослiдити весь обсяг документiв щодо функцiонування системи корпоративного управлiння, тому не висловлюємо думку з цього приводу.

6.5. Щодо iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.

Аудитори не отримали доказiв стосовно суттєвого викривлення фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства «Сiльськогосподарська виробнича фiрма «Агротон» внаслiдок шахрайства. Проте через властивi обмеження аудиту iснує неминучий ризик того, що деякi викривлення фiнансової звiтностi можна не виявити навiть у тому разi, якщо аудит належно спланований i виконується вiдповiдно до МСА.

7. Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму.

Повне найменування аудиторської фiрми Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Аудиторська фiрма» ЛIГА»
Код за ЄДРПОУ 31857418
Номер та дата видачi свiдоцтва про внесення до Реєстру суб’єктiв аудиторської дiяльностi № 2848 видане Аудиторською палатою України 28 лютого 2002 року, чинне до 26 сiчня 2017р.
Номер та дата видачi свiдоцтва про вiдповiднiсть системи контролю якостi №0303 видане Аудиторською палатою України згiдно Рiшення АПУ вiд 29.11.2012р. №261/4.1
Мiсцезнаходження 91033, м. Луганськ, вул. Оборонна, 24
Телефон (факс) (0642) 50-45-61

Аудиторська перевiрка була проведена згiдно з умовами та порядком, визначеними в договорi вiд 28.02.2013р. №28/02-1А. Дата початку аудиту – 28.02.2013р., дата завершення аудиту – 29.03.2013р.

Директор - аудитор
Лебедєва Iрина Валерiївна,
сертифiкат аудитора серiї «А» № 004879 ___________________________

29.03.2013р.